6 διαφορετικές εμπειρίες για να δοκιμάσετε φέτος στη Σαντορίνη!

Από food tours μέχρι κρουαζιέρα στο ηφαίστειο κι από ξεναγήσεις με ηλεκτρικά ποδήλατα μέχρι καταδύσεις, μία σειρά από διαφορετικές δραστηριότητες προσθέτουν διαφορετικό χρώμα στην εμπειρία της Σαντορίνης.

Food Tours

Μάθετε από πρώτο χέρι τα πάντα σχετικά με τα άνυδρα τοματάκια, τις λευκές μελιτζάνες, την κάπαρη και τη φάβα της Σαντορίνης. Δοκιμάστε τις τοπικές αυτές γεύσεις και ανακαλύψτε τα μυστικά που δίνουν στα προϊόντα της Σαντορίνης τη μοναδική τους γεύση.

Wine Tours

Μια επίσκεψη στα σημαντικότερα οινοποιεία της Σαντορίνης είναι ο ιδανικός τρόπος για γνωριμία με τις τοπικές ποικιλίες του νησιού, το Ασύρτικο,  το Αθήρι και το Αηδάνι. Εξίσου ξεχωριστή είναι και η τοπική μέθοδος καλλιέργειας, γνωστή ως «κουλούρα».

Ξεναγήσεις με ηλεκτρικά ποδήλατα

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον που σε φέρνει σε άμεση επαφή με τα τοπία του νησιού. Εξερευνήστε από την Καλντέρα μέχρι το Εμπορειό και το Μεγαλοχώρι και κάντε μια στάση σε κάποιο από τα οινοποιεία.

Walking Tours

Το παλιό μονοπάτι που συνδέει τα Φηρά με την Οία είναι μία από τις ομορφότερες διαδρομές για να περπατήσει κανείς στη Σαντορίνη, αλλά όχι και η μοναδική. Ένα δίκτυο από μονοπάτια σε όλο το νησί προσφέρεται ως ήσυχη εναλλακτική για να ανακαλύψεις την Σαντορίνη μακριά από τα πλήθη.

Καταδύσεις

Εξίσου ξεχωριστή με την αίσθηση που σου δημιουργεί το κολύμπι στην Καλντέρα είναι και η κατάδυση στον ηφαιστειακό κρατήρα της Σαντορίνης. Είτε διαθέτετε πτυχίο αυτοδύτη, είτε ξεκινάτε τώρα, ο βυθός της Σαντορίνης αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό σκηνικό.

Κρουαζιέρα στο ηφαίστειο

Μια ημερήσια εκδρομή στα ηφαιστειακά νησάκια του τόξου της Σαντορίνης συνδυάζει την επίσκεψη παραδοσιακών οικισμών και το κολύμπι σε θερμές ηφαιστειακές πηγές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ασυνήθιστη ομορφιά της Σαντορίνης είναι το αποτέλεσμα μιας ηφαιστειακής έκρηξης αλλά δεν είναι και τόσο προφανές το πού ακριβώς βρίσκεται το ηφαίστειο αυτό. Η Σαντορίνη, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα τεσσάρων ηφαιστειακών εκρήξεων η τελευταία από τις οποίες...


Περισσότερα

Το πανηγύρι της Αγίας Ματρώνας που γίνεται στις 20 Οκτωβρίου στη Φοινικιά είναι ένα από τα σημαντικότερα της Σαντορίνης. Η εκκλησία στολίζεται με βάγια από την παραμονή, ενώ ανήμερα γίνεται περιφορά της εικόνας στα σοκάκια, που έχουν στρωθεί με δεντρολίβανο και αρμπαρόριζα. Τα πολύχρωμα γιορτινά...


Περισσότερα

Ο βυθός της Σαντορίνης αποτελεί έναν συνδυασμό «κρυστάλλινων νερών και δραματικά εντυπωσιακών υποβρύχιων τοπίων» όπως το διατύπωσε ο Πιερ Υβ Κουστώ.  Ήταν πριν από 40 περίπου χρόνια που ο πατέρας του, ο διάσημος ωκεανογράφος Ζακ Κουστώ εξερεύνησε τον βυθό της Σαντορίνης σε αναζήτηση της χαμένης...


Περισσότερα
HolidayCheck
TripAdvisor
2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8.8 Rated by Guests
booking.com
booking.com
Rated by 30 guests
4.0 / 5
Rosebay Hotel
;