Η Σαντορίνη και οι… άλλοι

Το γεγονός ότι η Σαντορίνη βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Αιγαίου προσφέρεται για να τη συνδυάσετε ακτοπλοϊκά με άλλα –κοντινά ή μακρινά- νησιά. Τα παρακάτω είναι μόλις τέσσερα από τα τουλάχιστον 20 νησιά τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε πριν ή μετά τη Σαντορίνη -και όλα τους έχουν τουλάχιστον ένα κοινό σημείο με αυτήν!

Αμοργός

Το «Απέραντο Γαλάζιο» συναγωνίζεται τη Σαντορίνη όσον αφορά τα άγρια, δραματικά τοπία. Επισκεφτείτε την Αμοργό για να αποφασίσετε αν σας συγκινεί περισσότερο η θέα των οικισμών που ισορροπούν στην Καλντέρα ή το μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, κρεμασμένο από τον βράχο επάνω από την παραλία της Αγίας Άννας. Και τα δύο εκφράζουν την προσπάθεια των ανθρώπων των Κυκλάδων να δαμάσουν το άγριο φυσικό τοπίο.

Νάξος

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν τις διάσημες αμμουδερές παραλίες της Νάξου, πολύ λίγοι είναι εκείνοι που έχουν εξερευνήσει τους θησαυρούς του Κάστρου της. Ανηφορίστε στα σοκάκια τη Χώρας για να δείτε μνημεία αρχιτεκτονικής από τα χρόνια της ενετικής κυριαρχίας και ανακαλύψτε τις καθολικές εκκλησίες του νησιού.  

Κρήτη

Μπορεί η Κρήτη να φαντάζει στο μυαλό μας ως ένας εντελώς διαφορετικός προορισμός, αλλά η μικρή απόσταση που τη χωρίζει από την Σαντορίνη αποτελεί μια καλή αφορμή για συνδυασμό των δύο. Αποτελεί και μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να συγκρίνει κανείς την εμπειρία της κρητικής και της σαντορινιάς κουζίνας. Σε ένα διαφορετικό επίπεδο, η Οία και τα Χανιά αποτελούν δύο από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς για ζευγάρια στο Αιγαίο.

Ανάφη

Σε μικρή απόσταση από τη Σαντορίνη, η Ανάφη έχει το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης σε εξωτικού τύπου παραλίες. Στις περισσότερες από αυτές μπορείτε να  φτάσετε με τα πόδια. Το γεγονός ότι το νησί διαθέτει μόλις ένα χωριό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε πολλές μετακινήσεις και προσφέρεται για απόλυτη χαλάρωση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ασυνήθιστη ομορφιά της Σαντορίνης είναι το αποτέλεσμα μιας ηφαιστειακής έκρηξης αλλά δεν είναι και τόσο προφανές το πού ακριβώς βρίσκεται το ηφαίστειο αυτό. Η Σαντορίνη, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα τεσσάρων ηφαιστειακών εκρήξεων η τελευταία από τις οποίες...


Περισσότερα

Το πανηγύρι της Αγίας Ματρώνας που γίνεται στις 20 Οκτωβρίου στη Φοινικιά είναι ένα από τα σημαντικότερα της Σαντορίνης. Η εκκλησία στολίζεται με βάγια από την παραμονή, ενώ ανήμερα γίνεται περιφορά της εικόνας στα σοκάκια, που έχουν στρωθεί με δεντρολίβανο και αρμπαρόριζα. Τα πολύχρωμα γιορτινά...


Περισσότερα

Ο βυθός της Σαντορίνης αποτελεί έναν συνδυασμό «κρυστάλλινων νερών και δραματικά εντυπωσιακών υποβρύχιων τοπίων» όπως το διατύπωσε ο Πιερ Υβ Κουστώ.  Ήταν πριν από 40 περίπου χρόνια που ο πατέρας του, ο διάσημος ωκεανογράφος Ζακ Κουστώ εξερεύνησε τον βυθό της Σαντορίνης σε αναζήτηση της χαμένης...


Περισσότερα
HolidayCheck
TripAdvisor
2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8.8 Rated by Guests
booking.com
booking.com
Rated by 30 guests
4.0 / 5
Rosebay Hotel
;